Frankrijk staat bekend om de vele weekmarkten, vide greniers, brocantes en marchés aux puces. Er zijn landelijke websites om te zien wanneer deze markten plaatsvinden.

Weekmarkten

Het bezoeken van een weekmarkt is een leuke manier om het Franse leven te ervaren. In elk dorp van redelijk formaat is er eenmaal per week een markt. In de stadjes en grote steden in de Bourgogne is er zelfs meerdere keren per week een markt. In Autun bijvoorbeeld is er tweemaal per week een markt. Op woensdagmorgen is er een kleine markt met vooral groentekramen. Op vrijdagmorgen vindt de grote markt plaats. Er staan dan ook kramen met andere items, zoals kleding en sieraden. Tijdens de markt is ook de hal onder het stadhuis open. Daar vind je een bonte verzameling van kramen met streekproducten, zoals vleeswaren, vis en kaas. Klik hier voor een overzicht van alle markten in een straal van 50 kilometer om Arnay-le-Duc en een link naar de officiële website van de Franse markten.

Vide grenier, brocante, marché aux puces

Het bezoeken van marktjes in Frankrijk is leuk en je hebt ze in alle soorten en maten. Je vindt er soms hele oude spullen voor een klein prijsje. Maar dan moet je wel weten waar je moet zijn! Er zijn vide greniers, brocantes en marchés aux puces. Maar wat zijn nou precies de verschillen? Klik hier om daarover meer te weten te komen. In het artikel staat ook de link naar centrale Franse website waarop alle markten per departement aangekondigd worden.

Emmaüs Sasoge


In het plaatsje Sasoge, op 4 kilometer afstand van Moulin Fouché, is een grote Emmaüs kringloopwinkel gevestigd. Er werken mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan. Er is een loods met oude meubels, een ruimte met boeken en dvd’s, een met huishoudelijke apparaten, een zolder met kleding, een ruimte met decoratieve spullen, een zolder met servies en bestek, een ruimte met kinderspeelgoed en een groot buitenterrein. Deze Emmaüs is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. Het bezoeken van een kringloopwinkel is een uitje voor de Fransen en het is er dus altijd druk.