Moulin Fouché is gelegen aan de rand van het historische stadje Arnay-le-Duc. Het aantal inwoners per 1 januari 2023 bedroeg 1.384. Zij worden Arnétois genoemd. De oppervlakte van Arnay-le-Duc bedraagt zo’n 12 km².

De plaats heeft een regiofunctie en beschikt over diverse voorzieningen. Er zijn onder andere drie supermarkten (Aldi, Carefour en Bi1), twee bakkers, twee drogisterijen, een bouwmarkt, een tuincentrum, enkele leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en restaurants in diverse prijsklassen. De Carefour en één van de bakkers bevinden zich op loopafstand (8 minuten).

Het beste, mooiste en tevens duurste restaurant in het stadje is Chez Camille, maar ook bij Le Dauphiné, Le Château d’Arnay en Café du Nord kunt u lekker eten. In de regio zijn diverse andere leuke restaurantjes te vinden.

Het laadpunt voor elektrische auto’s bevindt zich op loopafstand (10 minuten) van Moulin Fouché. Er staan twee laadpalen en er kan betaald worden met een normale pinpas. Mocht u meer willen weten over het opladen van uw elektrische auto, neem dan gerust contact met ons op.

In juli en augustus vindt op de donderdagavonden het festival Nocturnes Estivales plaats. De winkels zijn open, er staan kraampjes met leuke spullen, er is live muziek en er kan volop gegeten en gedronken worden. Uw gastheer en gastvrouw hebben op 20 juli 2023 met veel succes opgetreden tijdens één van de avonden.

Klik hier om wat historische informatie te lezen over Arnay-leDuc.