Het departement Côte d’Or en de regio Bourgogne-Franche-Comté hebben veel te bieden! Het landschap is glooiend en vormt een lappendeken van graanvelden, weilanden, wijngaarden en bossen. In de lente bloeit het koolzaad op de velden en in de zomer zie je overal zonnebloemen.

Bij de Office de Tourisme in Arnay-le-Duc zijn gedetailleerde wandel- en fietskaarten te koop. U kunt natuurlijk ook de wandelapp Komoot downloaden en op uw telefoon installeren. Rondom Arnay-le-Duc zijn diverse wandel-, fiets- en mountainbikepaden uitgezet. Een mooie route loopt langs het Canal de Bourgogne.

Een prachtige fietstocht is de Voie des Vignes. Deze fietsroute tussen Dijon en Santenay loopt via Beaune, de wijnhoofdstad van Bourgondië. Hij doorkruist dorpen met beroemde appellations en uitzonderlijke wijngaarden, die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed. Vanuit uw gîte bij Moulin Fouché kunt u deze fietstocht van 72 kilometer gemakkelijk in etappes doen. Met de wind door uw haar fietst u door dorpen waar u heerlijke wijnen kunt proeven en ontdekt u in de laagste versnelling de pracht van de wijngaarden.