Het meer

Het meer l’Etang Fouché ligt direct naast uw accommodatie en is via een trap of paadje te bereiken. In het meer mag gezwommen worden. In de maanden juli en augustus is er toezicht bij het zandstrandje en zijn er vakken uitgezet met drijvertjes. Tijdens het seizoen zijn er waterfietsen en supplanken te huur. Als u van vissen houdt, komt u hier ook volop aan uw trekken. Het meer is namelijk een officiële vislocatie. Op de nabijgelegen camping is een visvergunning te koop en zijn (elektrische) fietsen te huur.

Het stadje

Het stadje Arnay-le-Duc heeft een regiofunctie. Er zijn drie supermarkten (Aldi, Carefour en Bi1), twee bakkers, twee drogisterijen, enkele leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en restaurants in diverse prijsklassen. In juli en augustus vindt op de donderdagavonden het festival Nocturnes Estivales plaats. De winkels zijn open, er staan kraampjes met leuke spullen, er is live muziek en er kan volop gegeten en gedronken worden.

De regio

Het departement Côte d’Or en de regio Bourgogne-Franche-Comté hebben veel te bieden! Het landschap is glooiend en vormt een lappendeken van graanvelden, weilanden, wijngaarden en bossen. In de lente bloeit het koolzaad op de velden en in de zomer zie je overal zonnebloemen. Er liggen veel bezienswaardige plaatsen in de buurt. Dijon, Beaune, Autun en Saulieu beschikken niet alleen over leuke winkels en gezellige terrasjes, maar ook over interessante musea. Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk – Châteauneuf-en-Auxois – ligt op een steenworp afstand van Arnay-le-Duc. In de Bourgogne zijn tientallen imposante kastelen te bezoeken. Ook vind je er interessante musea, fraaie abdijen, oude kerken en grote kathedralen. De beste wijnen van de wereld komen uit de Bourgogne en de Côte d’Or. Na een half uur rijden sta je midden in de wijnstreek.

Kortom: Voldoende te zien en te ondernemen. Voor elk wat wils!