l’Etang Fouché is ontstaan toen er rond 1750 een dijk werd gelegd in het dal van het riviertje de Arroux. Aan de dijk werd een watermolen (graanmolen) gebouwd met als naam Moulin Fouché. De gemeente Arnay-le-Duc heeft van het meer een fraaie recreatieplas gemaakt met een strandje.

In een groot gedeelte van het meer mag gezwommen worden. Door drijvertjes in het water worden de verschillende gedeelten aangeven: een kinder-speelgedeelte, een zwemgedeelte en een niet-zwemmersgedeelte. Als er er in juli en augustus een groene vlag hangt, is er toezicht van de badmeester. Aan het strand bevinden zich twee gratis waterglijbanen en een kinderspeelplaatsje. Op een deel van het meer mag u suppen, waterfietsen en varen met kleine bootjes.

Op het zandstrandje bij dit (stuw)meer kunnen kinderen urenlang spelen, lekker gek doen, elkaar begraven onder het zand en eindeloos kastelen bouwen. Volwassenen kunnen er, onder het genot van een hapje en een drankje, languit in het zand van de zon genieten, een (ont)spannend boek lezen en ondertussen toezicht houden op het spelende kroost. Er zijn enkele waterfietsen en supplanken te huur. Naast het strand staan diverse picknickbanken en rondom het meer liggen diverse mooie grasveldjes.

Om het meer loopt een lichtglooiend wandel-, fiets- en fitnesspad van twee kilometer. In een half uur bent u rond en onderweg passeert u drie bruggetjes en allerlei trimtoestellen. Het is een mooie, rustige en ontspannende wandeling. In de buurt zijn 90 kilometer aan wandel-, fiets- en mountainbikeroutes uitgezet.

Aan het meer ligt een fraaie Huttopia camping, waar leuke activiteiten georganiseerd worden en waar (elektrische) fietsen gehuurd kunnen worden. In het campingrestaurant mag iedereen eten. Doordat Moulin Fouché tegen de dijk aan is gebouwd – en zich dus min of meer onder het waterniveau bevindt – gaan de geluiden van de campinggasten én van de mensen in het water en aan het strandje veelal over u heen. Daardoor kunt u bij uw huisje genieten van uw welverdiende rust en de natuur.

Mocht u van vissen houden dan is l’Etang Fouché een goede plek voor uw hobby. Het meer is namelijk een officiële vislocatie. Er kan gevist worden op karper, zeelt, snoek, snoekbaars en forel. Op de nabijgelegen camping is een visvergunning te koop.

Klik hier om meer te weten te komen over het vissen en de visstand.