In l’Etang Fouché, achter uw gastenverblijf bij Moulin Fouché, mag gevist worden. Door de plaatselijke visvereniging worden in het meer geregeld nieuwe vissen uitgezet. Er wordt dan ook veel gevist. Ook vinden er regelmatig viswedstrijden plaats. Een aantal jaar geleden werden hier de voorrondes voor het wereldkampioenschap gehouden.

De visstand

Het meer heeft een prima visstand en een redelijk karperbestand. Er zit veel kleine karper met een gewicht tussen de 11 en 20 pond, zowel schub- als spiegelkarper. Er zitten natuurlijk ook enkele uitschieters tussen van 25 pond.

De zijde van het meer tegenover de glijbaan en de camping, direct recht van Moulin Fouché, is ongeveer 3,5 meter diep, met een harde donkere bodem en geen waterplanten (hooguit wat bezinksel).

De andere zijde van het meer is ondieper, namelijk 1 tot 2,5 meter. Daar groeit veel gele lis. Ook zijn de kanten daar wat minder steil. Er zitten wel zoetwater kreeftjes, maar niet zoveel dat je er extra maatregelen voor moet nemen. Naast karper is er ook prima witvis te vangen, zoals brasem en voorn. Ook een forelletje is aanwezig, net als snoek en baars.

Visvergunning

Vissen is alleen toegestaan met een visvergunning, die ongeveer 30 euro per week kost en gekocht kan worden bij de camping. Nachtvissen en gemotoriseerd voeren is verboden.