Arnay-le-Duc is een landelijke gemeente in het Franse departement Côte-d’Or. Dat is één van de vier departementen van de regio Bourgogne-Franche-Comté. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Beaune. Arnay-le-Duc telde op 1 januari 2019 1.384 inwoners. Die inwoners worden Arnétois genoemd.

De oppervlakte van Arnay-le-Duc bedraagt zo’n 12 km². Driekwart van de oppervlakte bestaat uit landbouwgrond. De bevolkingsdichtheid was per 1 januari 2019 116 inwoners per km². Dat is een relatief lage bevolkingsdichtheid.

Het stadje ligt aan het riviertje en naast een stuwmeertje van de Arroux, dat 120 kilometer naar het zuiden bij Digoin in de Loire uitmondt.

De stad was al in de Romeinse tijd bewoond en ligt aan de oude Romeinse weg van Autun naar Langres. Bovendien ligt het op een dag lopen van Autun, Saulieu, Beaune en Sombernon. Het is daardoor altijd een belangrijk kruispunt geweest.

Arnay profiteerde decennialang van een treinstation aan de passagierslijn van Épinac naar Pouillenay. Dat was van 1891 tot 1953. De vrachtdienst naar Épinac werd gehandhaafd tot 1978 en naar Pouillenay tot 1988. De lijn werd volledig ontmanteld in 1992. Een aantal spoorwegviaducten is nog in tact. Er zijn plannen om van het oude spoorwegtraject een wandelroute te maken.

De gemeentelijke website van Arnay-le-Duc is www.arnay-le-duc.com. Deze website is uiteraard in het Frans.